Izjava o varstvu podatkov

Skrbimo za varno in zaupno obravnavo vaših osebnih podatkov, saj želimo zaščititi vašo zasebnost. Obveščamo vas o naših predpisih o varstvu podatkov, da boste natančno vedeli, katere podatke zbiramo in jih po potrebi posredujemo naprej.

A. Odgovorni organ za obdelavo podatkov

B. Obdelava podatkov

C. Obdobje hrambe podatkov

D. Vaše pravice kot prizadete stranke

A. Odgovorni organ za obdelavo podatkov

Odgovorni organ za obdelavo osebnih podatkov v okviru tega spletnega mesta in v skladu z določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) je:

Berlitz Slovenija d.o.o.

Gosposvetska cesta 2

1000 Ljubljana

Tel: +386 (0) 1 433 13 25

Spletno mesto: www.berlitz.com/sl-si

E-naslov: ljubljana@berlitz.si



Naša pooblaščena oseba za varstvo podatkov je:

Michal Nadzon, e-naslov: michal.nadzon@berlitz.cz



V tej izjavi o varstvu podatkov vas želimo obvestiti o obsegu obdelave vaših osebnih podatkov (v nadaljnjem besedilu: podatki).

B. Obdelava podatkov

Podatke obdelujemo za delovanje našega spletnega mesta. Obdelava teh podatkov vključuje tudi razkritje podatkov s posredovanjem drugim podjetjem.

Prenos podatkov v ZDA ureja sklep Evropske komisije o ustreznosti, tj. zasebnostni ščit EU–ZDA. V tem sklepu Komisija potrjuje, da jamstva, ki veljajo za prenos podatkov v ZDA na podlagi zasebnostnega ščita EU–ZDA, ustrezajo standardom varstva podatkov v EU. Če bomo podatke posredovali v ZDA, bomo določili, da naši ponudniki storitev sodelujejo v zasebnostnem ščitu EU–ZDA.

Podatki, na katere se takšni primeri nanašajo, nameni obdelave, pravne podlage, uporabniki in prenosi v tretje države so navedeni spodaj:

a) Dnevniška datoteka

Vaš obisk naših spletnih strani beležimo v dnevniško datoteko. Pri tem se obdelujejo naslednji podatki: ime vsake obiskane spletne strani, datum in čas dostopa, količina prenesenih podatkov, vrsta in različica brskalnika, operacijski sistem, ki ga uporabljate, URL napotitelja (predhodno obiskano spletno mesto), vaš naslov IP in ponudnik, ki je zahteval dostop. To je potrebno za zagotavljanje varnosti spletnega mesta. Podatke ustrezno obdelujemo na podlagi naših zakonitih interesov v skladu s čl. 6 (1) f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Dnevniška datoteka bo izbrisana po preteku sedmih dni, razen če je potrebna za razjasnitev ali kot dokaz za določene kršitve, ki so se pojavile v obdobju hrambe.

b) Gostovanje

V okviru spletnega gostovanja bodo shranjeni vsi podatki, ki se obdelujejo v zvezi z delovanjem tega spletnega mesta. To je potrebno za zagotavljanje delovanja spletnega mesta. Podatke ustrezno obdelujemo na podlagi naših zakonitih interesov v skladu s čl. 6 (1) f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Za delovanje našega spletnega mesta uporabljamo storitve ponudnikov storitev spletnega gostovanja, ki jim posredujemo zgoraj navedene podatke.

c) Kako stopiti v stik z nami

Ko stopite v stik z nami, bodo vaši podatki (ime, kontaktni podatki, če ste jih navedli) in vaše sporočilo uporabljeni izključno za obdelavo in obravnavo vaše zahteve. Podatki se bodo uporabljali za obdelavo vaše zahteve na podlagi čl. 6 (1) b) ali čl. 6 (1) f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Za obdelavo vaših kontaktnih zahtevkov sodelujemo s ponudniki storitev, ki jim posredujemo zgoraj navedene podatke.

d) E-novice

Za redno obveščanje o našem podjetju in storitvah se lahko naročite na naše e-novice. Ob naročilu nanje bomo obdelali podatke, ki ste jih vnesli (e-poštni naslov in druge prostovoljno posredovane dodatne podatke).

Za to potrebujemo vaše soglasje, kot sledi:

"[ ] Želim se naročiti na e-novice podjetja Berlitz Schools of Languages AG. Soglasje lahko kadar koli prekličem tako, da pošljem elektronsko sporočilo na naslov ljubljana@berlitz.si ali z uporabo povezave za odjavo, ki je na voljo v e-novicah."

Po registraciji vam bomo na podlagi vašega soglasja pošiljali naše e-novice v skladu s čl. 6 (1) a) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Za naročanje na naše e-novice velja postopek dvojne privolitve (double opt-in). Da bi preprečili zlorabe, vam bomo po prejemu vaše prijave poslali elektronsko sporočilo, v katerem vas bomo prosili za potrditev naročnine. Da bi lahko postopek naročanja dokumentirali v skladu z zakonskimi zahtevami, bo vaša naročnina zabeležena. Natančneje to pomeni, da bomo shranili čas prejema vaše registracije in potrditve naročnine ter vaš naslov IP. E-novice v našem imenu pošiljajo ponudniki storitev, ki jim posredujemo zgoraj navedene podatke.

e) Račun stranke

Z odprtjem računa samodejno soglašate s shranjevanjem svojih kontaktnih podatkov (ime, naslov, e-poštni naslov, bančni podatki) in podatkov o uporabi (uporabniško ime in geslo). Na ta način vas lahko identificiramo kot stranko, vi pa lahko upravljate s svojimi naročili. V zvezi s tem bomo od vas pridobili naslednje soglasje:

"[ ] Želim ustvariti račun. Prosim, da v ta namen shranite moje podatke. Svoje soglasje lahko kadar koli prekličem tako, da pošljem elektronsko sporočilo na naslov ljubljana@berlitz.si."

Na podlagi tega soglasja se bodo vaši podatki obdelovali v skladu s čl. 6 (1) a) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

f) Nakupna transakcija

Podatke o vašem naročilu obdelujemo za izpolnitev kupoprodajne pogodbe. Podatke obdelujemo na podlagi čl. 6 (1) b) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Vaše podatke o naslovu bomo posredovali podjetju, ki je zadolženo za pošiljanje blaga. Če je to potrebno za izpolnitev pogodbe, bomo posredovali tudi vaš e-poštni naslov ali telefonsko številko, da se boste z odpremnikom dogovorili za datum dostave (obvestilo o odpremi).

Vaše transakcijske podatke (ime, datum naročila, način plačila, datum odpreme in/ali prejema, znesek plačila in prejemnik ter po potrebi bančni podatki ali podatki o kreditni kartici) bomo posredovali ponudniku plačilnih storitev, ki je zadolžen za obdelavo plačila.

g) Načrtovanje terminov v koledarju

Če želite uporabiti naš obrazec za načrtovanje terminov, bodo vaši podatki (ime, kontaktni podatki in izbrani jezik) uporabljeni za obdelavo in obravnavo vaše zahteve. Pri zagotavljanju te storitve sodelujemo s ponudniki storitev, katerim posredujemo zgoraj navedene podatke. Za izpolnitev vaše zahteve navedene podatke obdelujemo na podlagi čl. 6 (1) b) ali čl. 6 (1) f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

h) Nagradne igre

Vaše podatke (ime in kontaktne podatke ter naziv podjetja in položaj v njem v primeru sodelovanja v imenu podjetja) je treba razkriti, če želite sodelovati v naši nagradni igri z adventnim koledarjem. Za izvedbo nagradne igre sodelujemo s ponudniki storitev, katerim posredujemo navedene podatke. Podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja, danega v skladu s čl. 6 (1) a) Splošne uredbe o varstvu podatkov ali na podlagi naših zakonitih interesov pri trženju naših storitev v skladu s čl. 6 (1) f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

i) Karierni oddelek

Kadar nam pošljete prošnjo za zaposlitev, na primer prek naše platforme Softgarden, bodo vaši podatki (npr. ime, e-poštni naslov, želeno delovno mesto, če so navedena), vaše sporočilo in predloženi prijavni dokumenti uporabljeni izključno za obdelavo in obravnavo vaše prošnje za zaposlitev. Pri tem je glavna pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov člen 26 Splošne uredbe o varstvu podatkov. V skladu z njim je dovoljena obdelava podatkov, ki so potrebni v zvezi z odločitvijo o zaposlitvi ali sklenitvijo delovnega razmerja.

Če so podatki potrebni tudi po zaključku postopka prijave, na primer za namene kazenskega pregona, jih smemo obdelovati zaradi varstva naših zakonitih interesov v skladu s čl. 6 (1) f) Splošne uredbe o varstvu podatkov, tj. za uveljavljanje ali obrambo zahtevkov.

j) Salesforce

Za zagotavljanje učinkovite podpore strankam uporabljamo sistem za upravljanje strank Salesforce. Uporabljamo ga za zbiranje, povezovanje in vrednotenje podatkov iz obrazcev (kontaktni podatki, računi strank, podatki o naročilih itd.), ki jih obdelujemo na našem spletnem mestu. Ti podatki se med obdelavo prenesejo na strežnike družbe Salesforce. Obdelava se v tem primeru izvaja na podlagi našega nujnega interesa za izboljšanje naših storitev za stranke v skladu s čl. 6 (1) (f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Salesforce je storitev v oblaku. To pomeni, da se storitve zagotavljajo prek interneta z uporabo strežnikov po vsem svetu. V skladu s tem je mogoče, da bodo vaši podatki preneseni v države, ki niso članice EU.

Družba Salesforce zagotavlja ustrezno raven varstva podatkov pri prenosih v tretje države z zavezujočimi podjetniškimi pravili; pri prenosih v Združene države je to doseženo s sodelovanjem v zasebnostnem ščitu EU–ZDA in s standardnimi pogodbenimi klavzulami EU.

Salesforceovo potrdilo o sodelovanju v zasebnostnem ščitu EU–ZDA je na voljo tukaj:

https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000KzLyAAK&status=Active.

Dodatne informacije o zasebnosti podatkov so na voljo na: https://www.salesforce.com/company/privacy/.

k) Analiza spletnega mesta in trženje

Za omogočanje uporabe določenih funkcij uporabljamo "piškotke". Piškotki so majhni podatkovni paketi, ki se namestijo v vašo napravo in se izmenjujejo z drugimi ponudniki storitev. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, se izbrišejo takoj, ko zaprete brskalnik ("sejni piškotki"). Drugi piškotki ostanejo v vaši napravi in nam omogočajo, da ob naslednjem obisku znova prepoznamo vaš brskalnik ("trajni piškotki").

Izbrišete lahko vse piškotke, shranjene v vaši napravi, in prilagodite nastavitve brskalnika, da preprečite namestitev piškotkov.

V tem primeru boste morda morali ob vsakem obisku našega spletnega mesta ponovno prilagoditi nekatere nastavitve in se strinjati s poslabšanjem nekaterih funkcij, ki jih omogočamo.

Piškotke uporabljamo v povezavi z naslednjimi funkcijami:

aa) Google Analytics

Uporabljamo Google Analytics, ki je storitev družbe Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 ZDA. Google za zagotavljanje svojih storitev uporablja nekatere piškotke. Podatki o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ki jih ustvarijo piškotki, se prenesejo na Googlov strežnik v ZDA, kjer se shranijo. Shranjene informacije uporabljamo za analizo vaše uporabe našega spletnega mesta, pripravo poročil o dejavnostih na spletnem mestu za upravljavca spletnega mesta in zagotavljanje dodatnih storitev v zvezi z uporabo spletnega mesta. Podatke, pridobljene z vašim soglasjem, obdelujemo v skladu s čl. 6 (1) (a) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Google v nobenem primeru ne bo povezal vašega naslova IP z drugimi podatki družbe Google.

Poudarjamo, da to spletno mesto uporablja storitev Google Analytics z razširitvijo "anonymizeIp()". To pomeni, da se naslovi IP pred prenosom v ZDA skrajšajo. Neposredna osebna identifikacija v povezavi s shranjenimi podatki zato na splošno ni mogoča. Le izjemoma se celoten naslov IP prenese na strežnik v ZDA in se tam skrajša.

Zbiranju svojih podatkov lahko kadar koli ugovarjate z učinkom za naprej z uporabo dodatka za deaktivacijo Google Analytics za brskalnike na naslovu: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Upoštevajte tudi informacije o uporabi podatkov s strani Googla, ki so na voljo v mreži Googlovih partnerjev na: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/partners/.

Google je certificiran na spletnem naslovu: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active.

Dodatne informacije o zasebnosti podatkov so na voljo tudi na: https://policies.google.com/privacy?hl=de&gl=de.

bb) Facebookovo ponovno trženje/ciljanje: Facebook Custom Audiences (Pixel/piškotki)

Na našem spletnem mestu uporabljamo tako imenovani sledilni piksel, kar pomeni, da se ob obisku določenih strani v vašo napravo shrani piškotek. Ti piškotki bodo trajno shranjeni v vaši napravi. Z njimi poskušamo razumeti, kateri oglasi ali katera spletna mesta tretjih oseb so uporabnike preusmerili na naše spletno mesto. Te informacije nato uporabljamo za optimizacijo našega spletnega mesta z analizo statističnih podatkov iz piškotka. Prejete podatke obdelujemo za namene zakonitega interesa za optimalno trženje vsebine našega spletnega mesta v skladu s čl. 6 (1) (f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Piškotki se ne uporabljajo za osebno identifikacijo uporabnikov. Podatki so anonimni in jih ni mogoče uporabiti za sklepanje o identiteti uporabnikov. Informacije o vaši uporabi spletnega mesta, ki jih zbira ta piškotek (vključno z vašim naslovom IP), se shranjujejo in obdelujejo v strežniku družbe Facebook v Združenih državah Amerike.

Facebook je certificiran pri:

https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active.

Več informacij v zvezi z varstvom vaših podatkov najdete tukaj:

https://www.facebook.com/help/568137493302217.

S klikom te povezave za zavrnitev lahko kadar koli prekličete svoje soglasje za zbiranje in shranjevanje podatkov z učinkom za naprej.

cc) Fullstory

Za analizo vedenja uporabnikov na našem spletnem mestu uporabljamo storitev za analize FullStory, ki jo zagotavlja podjetje FullStory Inc., 120 Ottley Dr NE Ste 100, Atlanta, GA 30324, ZDA ("FullStory"). FullStory beleži informacije o vedenju obiskovalcev spletnega mesta, kar nam omogoča analizo tega vedenja in izboljšanje uporabniške izkušnje na našem spletnem mestu. FullStory obdeluje informacije, kot so kliki, premiki miške, vhodni podatki (razen občutljivih podatkov), drsno premikanje, vrsta uporabljenega brskalnika, vrsta naprave, naslov IP, obiskane strani in trajanje seje.

FullStory za zbiranje teh informacij uporablja piškotke. Informacije o vaši uporabi spletnega mesta, ki jih ustvari piškotek, se prenesejo na strežnike FullStory v Združenih državah Amerike, kjer se tudi shranijo.

Podatke, ki jih prejmemo z uporabo FullStory, obdelujemo v skladu s čl. 6 (1) (f) Splošne uredbe o varstvu podatkov na podlagi našega nujnega zakonitega interesa za optimalno trženje našega spletnega mesta.

Zbiranju podatkov lahko kadar koli ugovarjate z učinkom za naprej tako, da kliknete naslednjo povezavo za zavrnitev: https://www.fullstory.com/optout.

FullStory je certificiran pri: https://www.privacyshield.gov/participant?id&status=Active.

Več informacij o pravilniku o zasebnosti družbe FullStory lahko najdete na:

https://www.fullstory.com/legal/privacy/.

dd) Optimizely

Za stalno izboljševanje našega spletnega mesta na njem uporabljamo storitev za spletne analize Optimizely, ki jo zagotavlja podjetje Optimizely Inc., 631 Howard Street, Suite 100, San Francisco, CA 94105, ZDA ("Optimizely"). Optimizely uporablja piškotke, ki obdelujejo informacije o obiskani strani, datumu in času dostopa, URL-ju napotitelja (predhodno obiskana spletna stran), vašem brskalniku, vaši uporabi spletne strani in vašem naslovu IP. Optimizely se na našem spletnem mestu uporablja z anonimizacijo IP-jev, ki skrajša naslove IP, preden so poslani strežniku v ZDA. Neposredna osebna referenca na podlagi shranjenih podatkov je tako običajno izključena. Le izjemoma se celoten naslov IP pošlje strežniku v ZDA in se tam skrajša. Takšna obdelava se izvaja na podlagi našega nujnega zakonitega interesa za optimalno trženje našega spletnega mesta v skladu s čl. 6 (1) (f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Optimizely je certificiran pri:

https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TNkWAAW&status=Active.

Dodatne informacije o politiki zasebnosti družbe Optimizely so na voljo na naslovu:

https://www.optimizely.com/de/privacy/.

Optimizelyjevi obdelavi vaših podatkov lahko kadar koli ugovarjate z učinkom za naprej, če nastavite piškotek za zavrnitev, ki je na voljo na naslednji povezavi: https://www.optimizely.com/opt. Upoštevajte, da morate povezavo ponovno klikniti, če v brskalniku izbrišete piškotke.



C. Obdobje hrambe podatkov

Osebne podatke bomo hranili le toliko časa, kolikor je potrebno za namen, za katerega se obdelujejo, ali dokler ne prekličete svojega soglasja za obdelavo teh podatkov. Kadar je treba upoštevati zakonske obveznosti hrambe, je lahko obdobje hrambe določenih podatkov tudi do 10 let, ne glede na namene obdelave.

D. Vaše pravice kot prizadete stranke

a) Pravica do informacij

Na zahtevo vam bomo kadar koli in brezplačno zagotovili informacije o osebnih podatkih, ki jih hranimo o vas.

b) Popravek, izbris, omejitev obdelave (blokiranje), ugovor

Če se ne strinjate več s shranjevanjem vaših osebnih podatkov ali če vaši osebni podatki niso več točni, bomo na vašo zahtevo izbrisali ali blokirali vaše podatke ali zagotovili ustrezno posodobitev vaših podatkov (kolikor je to mogoče v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi). Enako velja, če želite, da se vaši podatki v prihodnje obdelujejo le ob upoštevanju določenih omejitev.

c) Prenosljivost podatkov

Na vašo zahtevo vam bomo vaše podatke zagotovili v splošno uporabljani, strukturirani in strojno berljivi obliki, tako da jih boste lahko po potrebi prenesli drugi pristojni stranki.

d) Pravica do pritožbe

Imate pravico do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu:

https://www.edoeb.admin.ch/edoeb/de/home.html.

e) Pravica do preklica soglasja z učinkom za naprej

Dano soglasje lahko kadar koli prekličete z učinkom za naprej. Preklic soglasja nikakor ne bo vplival na zakonitost obdelave vaših podatkov pred preklicem.

f) Omejitve

Zgornje pravice ne vplivajo na podatke, ki jih ni mogoče uporabiti za identifikacijo prizadete stranke, na primer podatke, ki so bili anonimizirani za namene analize. Zagotavljanje informacij, izbris, blokiranje, popravki ali prenos podatkov na drugo podjetje je mogoč, če nam posredujete dodatne informacije, ki nam omogočajo identifikacijo.

g) Uveljavljanje vaših pravic kot prizadete stranke


Če imate vprašanja v zvezi z vašimi osebnimi podatki, zagotavljanjem informacij, popravki, blokiranjem, ugovorom ali izbrisom podatkov ali želite, da se vaši podatki prenesejo na drugo podjetje, se obrnite na ljubljana@berlitz.si.